Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Θέλουν αλήθεια να μας σώσουν;

                                                                Kαλλήτερα καλλήτερα,
                                                διασκορπισμένοι οι Ελληνες
                                                να τρέχωσιν τον κόσμο,
                                                με εξαπλωμένην χείρα,
                                                ψωμοζητούντες
                                                 ΠΑΡΑ ΠΡΟΣΤΑΤΑΣ ΝΑ 'ΧΩΜΕΝ.
                                                                                                  Ανδρέας Κάλβος
    Δύο και πλέον τώρα χρόνια βιώνουμε την προσπάθεια της χώρας μας να διασωθεί από την επερχόμενη πτώχευση. Δυστυχώς σήμερα βρισκόμαστε σε ασύγκριτα δεινότερη θέση από την αρχή της κρίσης, με τους Έλληνες πτωχευμένους, απογοητευμένους και ταπεινωμένους χωρίς ελπίδα, χωρίς πίστη, χωρίς δύναμη να αντιμετωπίσουν τους ντόπιους και τους ξένους ΄΄σωτήρες΄΄. 
   Ένα ερώτημα καρφωμένο στη σκέψη όλων που δεν τολμούμε να ξεστομίσουμε: θέλουν αλήθεια να μας σώσουν;
    Οι Ευρωπαίοι και οι πέραν του ατλαντικού εκμεταλλευτές και τοκογλύφοι, διαφεντευτές του πλανήτη γη, έχουν όπως πάντα τα σχέδιά τους που τα προωθούν μυστικά ή φανερά έχοντας τόσα και τόσα όπλα στη διάθεσή τους (ΔΝΤ, ΝΑΤΟ, ΟΗΕ, Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, Οίκοι αξιολόγησης, μυστικές υπηρεσίες, μυστικές οργανώσεις, στρατιές δυτικογαλουχημένων πολιτικών έτοιμων να υπηρετήσουν τους ισχυρούς, στρατούς και υπερόπλα, δορυφόρους και πληροφόρηση για το κάθε τι, ασυλία σε κάθε παρανομία και μοναδική εξουσιοδότηση να ενεργούν όπως γουστάρουν στο όνομα της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της προστασίας του πλανήτη από τους κακούς, τους τεμπέληδες και άλλους ΄΄επικίνδυνους΄΄.................)

    Το σενάριο είναι πάντα απλό παρότι αρνούμαστε να το δεχθούμε κι ο στόχος ακόμη καθαρότερος. Στόχος είναι οι ενεργειακές μας πηγές, ο φυσικός μας πλούτος, τα οικόπεδα με θέα και τα μαγαζιά γωνία. Αν δεν τα εξασφαλίσουν δεν θα σταματήσουν αλλά κι αν τα εξασφαλίσουν πάλι θα απολαύσουν την γονυπετή μας (στα τέσσερα) στάση. Μπορεί να τους δυσκόλεψε λίγο το πως θα ντύσουν όμορφα τις ΄΄αγαθές΄΄ προθέσεις τους σε μια χώρα ΄΄δημοκρατική΄΄ και μέλους της ΕΕ και της ΟΝΕ αλλά τα αποτελέσματα δικαιώνουν κάθε επιλογή τους. Αφού ξεμπέρδεψαν γρήγορα κι όμορφα με τις αραβικές ΄΄επαναστάσεις΄΄ κι ολοκληρώσανε το θεάρεστο έργο τους στο Ιρακ και στο Αφγανιστάν αφιερώθηκαν με τα μούτρα στην Ελλαδίτσα.

    Οι κυβερνήτες της χώρας μας, οι πρώην και οι τωρινοί, ακολουθούν εντολές έξωθεν ομολογώντας την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας με τις πράξεις τους αλλά και τα λόγια τους. Έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους να αφήσουν εκτεθειμένη κι απροστάτευτη την πατρίδα μας τόσα χρόνια και τώρα συνεχίζουν χωρίς πυξίδα να εκτελούν εντολές που βυθίζουν όλο και πιο πολύ στην ύφεση και στο χάος ώστε να αποδεχθούμε την άνευ όρων παράδοσή μας στα ντόπια και ξένα συμφέροντα αλλά και την απόλυτη ταπείνωσή μας.

    ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ.

    Οι ΄΄ξένοι΄΄ μεθοδεύουν τις τελευταίες σκηνές του δράματός μας και οι πολιτικοί μας όσοι δεν υπηρετούν τα ξένα συμφέροντα ως σύγχρονοι Εφιάλτες, απλά θέλουν να διασώσουν τους εαυτούς τους.
    Κι εμείς, οι κομπάρσοι του δράματος, τα ΄΄θύματα΄΄ της τραγωδίας, τόσα χρόνια ψηφίζαμε ανίκανους και προδότες σ΄ένα καλά στημένο παιγνίδι και τώρα ανεχόμαστε τον εξευτελισμό μας, την ταπείνωσή μας και την παράδοση του εθνικού μας πλούτου που δεν μας ανήκει γιατί αποτελεί την προίκα των επόμενων γενεών. 

    Εσείς κύριοι, που κρατάτε στα χέρια σας τις τύχες μας, μην τολμήσετε να υποθηκεύσετε και να παραδώσετε την Ελλάδα στα κοράκια του πλανήτη. Διώξτε την ΤΡΟΪΚΑ τώρα, συζητήστε απευθείας με τα αφεντικά και ζητήστε ότι πραγματικά θα εξασφαλίζει τη σωτηρία μας και θα επιτρέπει την ανάπτυξη της χώρας. Σταματήστε να τους επιτρέπετε κάθε τρεις και λίγο να μας φτύνουν και να μας ταπεινώνουν οι λακέδες τους. Αν δεν μπορείτε να σώσετε τίποτα άλλο, σώστε την αξιοπρέπειά μας. Αποχωρήστε από κάθε συζήτηση και κηρύξτε τη χώρα σε πτώχευση. Θα υποφέρουμε αλλά θα διασώσουμε την εθνική μας αξιοπρέπεια και τον εθνικό μας πλούτο για τις μέλλουσες γενεές. Άλλωστε ζούμε την πτώχευση ήδη και η κατάσταση επιδεινώνεται διαρκώς και χωρίς τέλος.
    Εχουμε πόλεμο , κύριοι, και σ΄αυτόν θα κριθούμε ηγέτες και πολίτες.
                                                                                                        Κοντογιάννης Νίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου