Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Ελλήνων συναισθήματα

    Ένιωσε άραγε κανείς ανακούφιση μετά την τελική συμφωνία;   Αισθάνθηκε κανείς ότι εντάξει πιάσαμε πάτο ας προσαρμόσουμε τη ζωή μας και ας παλέψουμε για ένα καλύτερο μέλλον; Είμαι σίγουρος κανείς.
    Είμαστε σίγουροι ότι η ίδια κατάσταση θα συνεχίσει. Βλέπουμε μπροστά μας να μας απειλούν και να μας ξανααπειλούν να ζητούν και να ξαναζητούν νέα μέτρα, νέες ταπεινώσεις, νέα στάδια εξαθλίωσης δίχως τέλος. Είναι σαν ένας άνθρωπος με φορτίο 70 κιλών να δυσκολεύεται να σηκωθεί, να λυγίζουν τα γόνατά του κι αυτοί να του αφαιρούν δυνάμεις και να τον φορτώνουν περισσότερο, ρίχνοντας λάδι στο πάτωμα για να γλιστρά κι αυξάνοντας το βάρος σε 100 κιλά. Τώρα πως αυτός ο άνθρωπος που δεν τα κατάφερνε πριν, περιμένουμε να τα καταφέρει στις νέες συνθήκες είναι ένα ερώτημα χωρίς απάντηση στα πλαίσια της λογικής. Πιστεύει κανένας από τους Έλληνες πως θα πάμε καλύτερα και πως αυτός είναι ο στόχος:
    Δεν το πιστεύουμε και όπου είδα δημοσκοπήσεις το συντριπτικό ποσοστό (παντού πάνω από 85%) ζητούν όλοι να μην υποκύψουμε. Αλήθεια οι πολιτικοί μας δεν είδαν, δεν κατάλαβαν τίποτα; Ο ελληνικός λαός λέει όχι και αυτοί υπογράφουν. Δεν εκφράζουν τα αισθήματα του ελληνικού λαού.  Θα τολμούσαν ένα δημοψήφισμα; ΜΕ ΤΊΠΟΤΑ!!! 
    Υπογράφουν με τοκογλύφους που έχουν τη δυνατότητα να μας επιβάλλουν τους όρους τους, που συνεχώς μας φέρνουν σε πιο δύσκολη θέση με απώτερο σκοπό να μας αρπάξουν το σπίτι που έχουμε την εγκληματική αφέλεια να υποθηκεύσουμε με τους δικούς τους όρους στα δικά τους δικαστήρια.
   Αμφιβάλλει κανείς ότι το έκτρωμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το όχημα των συμφερόντων των  ισχυρών της Ευρώπης, θα είναι αυτό που θα διαχειριστεί τις ενεργειακές πηγές της Ελλάδας, το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, το όσμιο, το μεθάνιο, το χρυσό, τα μεταλλεύματα, τον ήλιο, τον αέρα και τα "μαγαζιά" με σίγουρο και μεγάλο κέρδος;  Συρόμαστε μεθοδευμένα στην οριστική ήττα  στο μεγάλο ξεπούλημα, στην απώλεια της φυσικής και της ιστορικής μας προίκας, πάμφτωχοι οσφυοκάμπτες, περίγελος των κουτόφραγκων, σκιά της  κλασσικής μας υπόστασης. 
     Και δεν βρίσκεται ένας Έλληνας να σώσει την περηφάνεια μας. ...Να βροντοφωνάξει 'Ελευθερία ή Θάνατος" και να στρατευθούμε όλοι οι Έλληνες ξοπίσω του.
     Το "21 δεν τελείωσε!  Ψάχνουμε τον Κολοκοτρώνη και δε θα αφήσουμε να μας τον φυλακίσουν! Ψάχνουμε τον Καποδίστρια και θα βάλουμε τα κορμιά μας γύρω του να μη μας τον δολοφονήσουν!
                                                                                                                                                                     
                          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου