Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΥΤΑ 29-9-2011 από το ΦΩΝΟΓΡΑΦΟ


Λύση που θα καλύπτει όλες τις απαιτήσεις και ανάγκες σχετικά με το θέμα των σκουπιδιών.

Στο παλαιό Δημαρχείο Μακρακώμης πραγματοποιήθηκε εχθές ευρεία σύσκεψη  για τον σχεδιαζόμενο χώρο ταφής στερεών αποβλήτων στη θέση Μαγδάρα. Η σύσκεψη ήταν μια  πρωτοβουλία του Αυτοδιοικητικού κινήματος Περιφέρειας Στερεάς και της Περιφερειακής Συμβούλου του Κινήματος, Δέσποινας Σπανούδη.
Στην συζήτηση συμμετείχαν  ο Δήμαρχος Μακρακώμης κ. Παπαευθυμίου, Αντιδήμαρχοι δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων Γραμμένης, Αρχανίου, Καστρίου, Τριλόφου, εκπρόσωποι του Ομίλου Φίλων του Δάσους, της κίνησης  ‘’Μαλιακός SOS’’, των Ενεργών Πολιτών Δυτικής Φθιώτιδας αλλά και απλοί πολίτες.
Καθ’ όλη την διάρκεια των συζητήσεων και από όλες τις συμμετέχοντες σε αυτήν  πλευρές, υπογραμμίστηκε η λανθασμένη επιλογή της τοποθεσίας του ΧΥΤΑ και η αναγκαιότητα για διαφορετικό προσανατολισμό με μια λύση  που θα καλύπτει όλες τις απαιτήσεις και ανάγκες σχετικά με το θέμα των σκουπιδιών.
η συνέχεια των ομιλητών την Δευτέρα 3-10-11

Η κατάληξη ήταν  η συμφωνία για συμπόρευση προς  επιλογή άλλης θέσης και να κατατεθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο σχετικό  αίτημα  για την χωροθέτηση του ΧΥΤΑ. Μάλιστα αποφασίστηκε και η συλλογή υπογραφών, η οποία ξεκίνησε αμέσως μετά την λήξη της συνεδρίασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου